Η «επιστημονική συναίνεση» για τις πλημμύρες και τις ξηρασίες
Τι θεωρεί η IPCC για τα «ακραία φαινόμενα»
Φέτος έγιναν πλημμύρες στη Θεσσαλία. Έγιναν και στο Ντουμπάι. Έγιναν και στη Βραζιλία. Μήπως αυτό δείχνει ότι υπάρχει «κλιματική κρίση»;
Μπορεί του χρόνου να γίνουν τρομερές πλημμύρες στην Οδησσό, το Σικάγο και το Κέιπ Τάουν. Κάθε χρόνο κάποιο μέρος θα πλημμυρίσει. Αν τα ΜΜΕ δεν το κάνουν μεγάλο θέμα, ούτε που θα το παρατηρήσουμε. Για να δούμε λοιπόν αν υπάρχει αύξηση σ’ αυτά τα «ακραία φαινόμενα» πρέπει να κάνουμε επιστημονική μελέτη—να δούμε πόσο συχνά συνέβαιναν παλιά και πόσο συχνά συμβαίνουν σήμερα.
Δεν θα σας πω σε τι έχουν καταλήξει οι «αρνητές» όπως εγώ, αλλά σε τι έχει καταλήξει η IPCC, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, ο διεθνής οργανισμός του οποίου οι εκθέσεις θεωρούνται τα ευαγγέλια της κλιματικής αλλαγής και δοξάζονται από τον τύπο.
Πάμε λοιπόν στην πιο πρόσφατη έκθεση 6 (2021), τεύχος 1, σελίδα 1856. Εκεί βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ως τώρα και δεν προβλέπεται ως το 2100 ούτε αύξηση ούτε μείωση στα εξής:
Πλημμύρες (παρά μόνο μετά το 2050, σε λίγες περιοχές, και σε λίγα σενάρια)
Ξηρασίες
Συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές
Χαλάζι
Κυκλώνες
Αμμοθύελλες
Επομένως όποιος λέει ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ» επειδή έβρεξε λίγο παραπάνω ή επειδή κάηκαν μερικά δάση παραπάνω, πηγαίνει αντίθετα στη (συνήθως αγαπημένη του) IPCC.