Πριν από λίγες μέρες είχα διαβάσει ένα άρθρο για το ότι υπάρχουν πολλά έκτακτα δελτία κακοκαιρίας, και σ’ αυτό θα συμφωνήσω.
Σύμφωνα με το άρθρο, μια μετεωρολόγος δήλωσε:
στο πλαίσιο της νέας καιρικής κανονικότητας της κλιματικής κρίσης, ή κατάρρευσης σωστότερα, οι μετεωρολόγοι δεν οφείλουν μόνο να λένε τι καιρό θα κάνει, αλλά και να προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που θα έχει ο καιρός στη ζωή των πολιτών, στην καθημερινότητα, στην εργασία τους
Ένας άλλος μετεωρολόγος όμως, στο ίδιο άρθρο, δεν φαίνεται να θεωρεί ότι η «κλιματική κρίση» ή «κατάρρευση» είναι νέα κανονικότητα:
Ενα από τα ανέκδοτα που λέμε στην ΕΜΥ είναι ότι στην κλιματική κρίση έχει αυξηθεί η συχνότητα των έκτακτων δελτίων χωρίς να έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα!
Δεν βλέπω λοιπόν να υπάρχει η πολυδιαφημισμένη συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων. Η μία θεωρεί ότι η κλιματική κρίση/κατάρρευση έχει γίνει νέα καιρική κανονικότητα, ενώ ο άλλος δεν βλέπει διαφορά στον καιρό σε σχέση με παλαιότερα. Θα συμφωνήσω πάντως μαζί του στο ότι υπάρχει διαφορά στο πώς αντιμετωπίζουμε τον καιρό—κάθε καταιγίδα βαφτίζεται «ακραίο καιρικό φαινόμενο» και τα κινητά τηλέφωνα τη διαλαλούν στη διαπασών.
Για μένα έχει συμβολική αξία και η φωτογραφία που η εφημερίδα διάλεξε να βάλει στο άρθρο. Είναι άρθρο για τα έκτακτα δελτία κακοκαιρίας, και η φωτογραφία δείχνει μια βροχούλα!